Шлем за Мотоциклет – въпросът е защо са ни необходими и точно как да си купим добрата

Едва ли е на лице фен на бързите високи скорости, който да има нужда от убеждаване от важността на оригиналните каски за мотор. Всеки един голям моторист често е превърнал каската в нещо много повече от основна мярка за сигурност.

Освен точно това каската е и аксесоар, съставна част от пълната визия на човека с мотор, както и бонус към изгледа на дадения мотоциклет.

Но макар необходимостта от шлем за мотор да прилична на доста от очевидна, много често начинаещите ентусиасти или по-самоуверените шофьори преценяват да ги изключат, понеже ги намират за много неудобни, прекалено скъпо струващи или ненужни.

Ето защо е добре винаги да имаме такива каски, а ето от къде може да ги купите Гуми за Мотор ▷ Pirelli, Michelin, Metzeler, Tubliss

Но инвестицията в качествена каска е нещо, което е възможно да спаси живота на шофьора, да го предпази от травми и да му икономиса много неприятни преживявания от сблъсък, лоши метеорологични условия и други подобни.

Какво е нужно да вземате предвид преди избирането на каска?


Магазинът предоставят голям личен избор от индивидуални модели и ценови класове моторни каски за мотоциклет. Факторите, които трябва да вземате предвид за избор на каска, ще са здравина, марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, цена също макар не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качеството.


Трябва да сте взели размери на обиколката на скалпа си, точно преди да отидете в физически магазин за моторни каски, въпреки че в края на краищата ще трябва да пробвате много различни типове, за да прецените кой е най-удобният за вас. Има три различни видове на главата: по-дълга, средна и овална.

Твърде вероятно ще купите каска директно на място в оторизиран физически магазин, затова и да не успеете да решите каква точно форма каска за мотор ви е необходима, експертите определено ще ви помогнат.

Каква точно е идеалната каска?


Моторната каска трябва да ви бъде удобна, а това означава да не бъде нито прекалено затегната, нито твърде разхлабена, споделят с нас от сайта за аксесоари за мотор от BobiMX

В добрия вариант тя залепва плътно на главата ви и леко по-леко ще я чувстват като естествена неразделна част от тялото и екипировката.

Добре е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че каските за мотор се отпускат веднага след малка употреба. След като се опитате да я свалите, каската не бива да излиза лесно и бързо, а когато разклатите глава, каската не е нужно да се движи. Ако по скалпа ви има протривания, червени следи или други драскотини след проба и символично носене, тогава не сте избрали подходящ модел.

Препоръчително е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава видимостта ви.


Качествен сертификат


Разбира се, много повече от важен е сертификатът на каските за мотор, защото той ви гарантира годност и сигурност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за пистови състезания, който е в сила за Великобритания).


Каските за мотор са доста повече от аксесоари. Те са нещо, което би могло да запази здравето и живота ви, затова не ги пренебрегвайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – без значение реално дали планирате той да е продължителен, или наистина кратък.

В крайна сметка, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и веднага след това да се върнете у дома.