Какво би трябвало да знаете за машинното циклене на паркетната настилка

Желаете ли машинно циклене за паркет? Естественият паркет е едно от нещата, където създават най-осезаем комфорт в дома ви. Също така, паркета притежава доста добри топлинни и шумоизолационни качества и даже при относително неправилна годишна поддръжка, пак да има дълъг живот.

редене на паркет

Ако искате да се запази в перфектно състояние обаче, е наложително да отделите определени грижи за него. Разбира се, ако искате да се получи това, той е препоръчително реално да бъде държан и в хубаво състояние, защото в другия случай рискувате паркетът не само да започне да изглежда демоде, но също така и да скърца, да се подува и да дразни Вас.

Машинното циклене на паркетната настилка е много важно, ако желаете да запазите хубавия цвят на паркетната настилка, също така и неговата цялост. Естественият масивен паркет е важна настилка, която лесно може да заприлича на чисто нова. Но все пак какво точно представлява машинно циклене и какво е нужно да знаете за него?

Машинното циклене на паркет е чистене на естествения паркет от остарелия лак, който премахва и абсолютно всички зацапвания, неравни места, наранявания и вдлъбнатини по него. Точно така старата настилка се обновява, без да трябва да се подменя, което ви спестява пари, време от деня и други скъпи ресурси. Машинното циклене се извършва със специализирани паркето-шлифовачни машини, на които се слагат най-различни типове шкурки, които отстраняват най-горния слой на паркета.

Защо точно е важна редовната грижа за естествения паркет?

Ако обаче паркетната настилка ви е значително амортизирана и повредена, е възможно да се наложи демонтаж, чистене и голямо пренареждане на паркетните плочки, като в действието е съвсем реалистично да потрябва да закупите напълно нови такива, в случай че някои от сегашните се за премахване. По-голямата част от професионални компании за машинно циклене на паркетната настилка разполагат с всички необходими елементи за смяна на стара настилка с нова, ето защо няма да бъде необходимо вие да се занимавате с намирането на чисто нови паркетни плочки.

Веднага след цикленето на паркета, фугите се пълнят със стърготини и безцветна смола. Накрая се слага лак, като ако имате желаене, паркетът може да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.
Тъй като цената за машинно циклене на паркетната настилка са различни в зависимост от облика на настилката, нареждането му и ползваните материали, с които ще бъде третиран, препоръчително е да направите предварителна консултация с фирма.
Редовната грижа за вашия собствен естествен паркет е важна, защото това е инвестиция в една от най-правилните типове настилки, които биха могли да имате в дома си. Без значение дали става дума за паркет, който е в дома ви от десетилетия насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

Разгледай сайт ни ciklene.net и ще намериш редене на естествен паркет