Как се рециклират леки коли за скрап

scrap carsЗамисляли ли сте се по-задълбочено по какъв начин се рециклират автомобилите, през точно какви процеси минават, какво реално се получава в тях.

Първо точно след като прецените, кой точно да вземе автомобила ви за скрап е фирмата да ви плати споразумяната сума, оправите документите и извозат автомобила, след което се слага на мястото където ще стартира нейната подготовка.

Стартира се с главният елемент от позиция на безопасност – резервоара. Бензина се източва и след това самия резервоар се маха. Проблема е, че там се съдържат бензинови пари и в случай на искра може да избухне.

Неминуемо след това се отива на другата стъпка. Премахване на различни течности от колата. Маха се моторното масло от автомобилния двигател, като то се събира в специални варели и се заделя за отделно обработване. същият метод се изпълнява за антифриза, водата за чистачките и някои други течности ако са на лице. Фреона от климатика несъмнено е хубаво да се събере с нужната техника и да не се изпуска във въздуха.

Акумулатора се разкача и се предава за друго преработване, съдържа се в себе си олово и разнообразни химикали като електролити. Акумулаторните батерии си имат отделна процедура за рециклиране.

В другия етап колата се готви за махане на елементите с неметално съдържание, като може безпроблемно да са разкачени и отстранени от леката кола. Включвайки в това число стъкла, огледала, гуми, пластмасови брони и други подобни компоненти.

След цялото това леката кола е в състояние да бъде пресована. Така също се постига по компактен вид за превоз или съхранение. Много често не се пресоват, а директно се поставят на поточна линия отвеждаща си в голяма машина, която започва да ги смила на малки късчета. Нарича се дробилка, подобно на шредера в офиса, който нарязва листата на по-малки късчета.

Накъсаната срап, която е получена е лесна да бъде изчистена от елементите с неметално съдържание, като това се осъществява най-ефикасно с по-голям магнит, като издърпва металните части. През воден резервоар възможно е да се раздели платовете и пластмасата от алуминия, където са останали.

Така в крайна сметка вашия собствен лек автомобил се раздробява и прегрупира. Получената скрап е удобна за преместване и е възможно да се премества до разнообразни кътчета по света и у нас или дори до конкретен завод, там където ще я купят. Точно там тя е претопявана и отливана в чисто нови фигури, ламарини и заготовки за изграждане на други изделия от метал.