Разумно намирайте агенция и брокер!

В повечето страни по света брокер на имоти не е кофти професия! За съжаление по нашите географски ширини на голяма част от населението още не им е много ясно, какви точно са задълженията на агента, или за точно какво му се заплаща… и често е на лице основателна причина в съмнението.

Трябва да сте изключително внимателни В НАМИРАНЕТО НА АГЕНТ
• Разберете повече относно агенцията, която ще поеме изследването на вашия имот.
• Вижте се лично с брокера от агенцията, който може да поеме вашия имот.

apartments

Изискайте от личния ви брокер да ви запознае:
• всичко, което ще извършвате заедно- всяка стъпка- от самата идея до ключа
• в какви точно времеви рамки ще се осъществи целият процес – от началното търсене по критерии, през огледите, до затварянето на сделката
• какво точно е хубаво да подготвите вие – време, документи, бележки
• какви са задълженията на самия брокер – ясно изяснени, а също в рамките за какво точно време ще е възможно да са поети и изпълнени

Не разчитайте само на общуването по е-мейл – даже и цветно да сте казали желанията си – нищо не може да замени един разговор. Най-хубаво поискайте персонална среща! Вие трябва да си прецените, с кого точно да работите – както брокерската агенция, така и лично агент от агенцията.

В случай, че характера или работното отношение на предложения брокер не ви се нрави – говорете се със собственика на агенцията и изберете друг брокер, който да започне с търсенето, или глобално възложете търсенето на съвсем друга агенция.

Поискайте непременно друг брокер, при положение че:
Ви показва предложения, които не кореспондират с вашите желания.
Има наглостта да ви таксуват финансови средства за извършване на огледи и в това време ви предоставят оферти, като не отговарят с вашите искания.
Изминали са няколко месеца, а той/тя не ви е предложил за оглед нищо, отговарящо на първоначално обявените от вас критерии.
Ви таксува пари за други разходи, липсващи в договора помежду ви – адвокат, пътни и др. Това е напълно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и нейните параметри са уточнени в договора измежду страните.