Може ли да изберем геймърски преносим компютър – справочник за новаците

laptop

Заради факта, че съвременните технологии непрекъснато се подобряват, броят на хората, които избират да си закупуват мощни преносими компютри вместо стационарни компютри се увеличава в пъти . Едно от важните предимства на преносимите компютри е мобилността им, даваща им възможността безпроблемно да са носени . А те са прекрасния избор за тази част от потребителите, които са непрестанно преместване, плюс това не заемат толкова много място вкъщи като стационарните.

Подборът на подходящите стабилни преносими компютри също би могло да стане невъзможна мисия за начинаещите в настоящата конкретна област. Истината е, че на този пазар се предоставят много и най-разнообразни модели и марки, с толкова интересни възможности.

Но все пак как точно да изберете 1, който ще отговаря напълно на вашите нужди?

Уточнете с какъв бюджет ще разполагате. Изберете размер на цените и по този начин ще ограничите възможностите на избора ви. Може да си закупите приличен лаптоп на крайна цена от 800-хиляда лв., но ако желаете наистина стабилна машина ще е наложително да си отделите и приготвите 2 или три пъти повечко за нея.

Най-важно нещо при избора ни на мощен мобилен компютър е картата на видеото. В идеалния вариант вие ще искате тя да е външна и с нейна собствена памет минимум 1GB. При абсолютно никакви причини не закупувайте преносим компютър с вградена карта на видеото, понеже тя просто не би могла да издържи на новите игри, а вие единствено ще си изхарчите парите напразно.

Следващият важен елемент е процесорът. В чудесния вариант ще желаете той да бъде поне 2.5 GHz 2-ядрен, а защо не и 4-ядрен процесор. Cpu-то управлява скоростта на процесите на вашия мобилен компютър. Запомнете това: колкото по-висока е GHz, много по-хубаво. Обикновено вие ще трябва да изберете между AMD и Intel, а точно те са двата най-качествени производители на CPU-та.

Важно е добре да вземете под внимание с колко памет се продава набелязания от вас геймърски лаптоп. Желателно е да е с минимум 4Gb, а ако е с шест, 8 дори дванадесет ще е най-хубаво. Колкото повечко рам памет има вашия мобилен компютър и добра видео карта, толкова по-гладко ще вървят вашите любими тежки игри.

Ако следвате тези важни напътствия ще успеете да откриете и закупите най-добрия преносим компютър за игри, изцяло съобразен с вашите нужди и финанси.